PESTERA GAURA CU MUSCA

AMPLASATA PERFECT PENTRU O PANORAMA DE VIS A FLUVIULUI

Atractie turistica

Afla mai multe informatii despre Pestera Gaura cu Musca.

Mai - Octombrie

Perioada recomanda pentru a vizita pestera.

Clisura Dunarii

Pestera se afla la aproximativ 70 km de Cazanele Dunarii.

PESTERA GAURA cu MUSCA se afla in Clisura Dunarii, la cca. 70 km de zona turistica Cazanele Dunarii. Amplasată perfect pentru o panoramă de vis a fluviului, la aproximativ 3 kilometri inainte de comuna carasana Coronini, cu o fereastră în stâncă ce dă direct în Dunăre, la 30 m deasupra nivelului Dunarii. Se poate ajunge direct din soseaua care strabate Defileul Dunarii ( DN 57 ).

Peștera Gaura cu Muscă este un loc plin de legende și de istorie din Clisura Dunarii. Poziția ei, cu intrarea prin care domină Dunarea a făcut ca în epoca medievală sa fie fortificată și armată cu tunuri și o mică garnizoană de soldați. Astăzi se mai văd fortificațiile de la intrare facute înca de la 1460 și refăcute de mai multe ori, folosite până prin 1880. Numele de Gaura cu Muscă vine de la musca columbacă (Simulium colombaschense), o muscă vampir care a produs multe probleme localnicilor, dar mai ales vitelor acestora. Această muscă a existat în zonă până la construcția barajului de la Porțile de Fier când a dispărut datorita modificării habitatului. Sunt și legende care explică cum a apărut musca în peșteră.

Gura peșterii este de forma ovală cu diagonale de 8 si 4 m. blocată în mare parte de ziduri de la fortificația medievală. Galeria de acces este de dimensiuni medii și drenează un curs de apă. Pe traseu se trece prin Sala Liliecilor și se ajunge la un sifon ]terminal, zonă în care apar scurgeri parietale, formațiuni stalactitice, etc… În peșteră se simte un puternic miros de amoniac datorat depozitului de guano de liliac.

Sursa : wikipedia.org

VIZUALIZEAZA FOTOGRAFII (click pentru a mari) SAU LOCATIE PE HARTA

A intelege natura inseamna a intelege viitorul, dar a face ceva pentru salvarea naturii atat de amenintata azi, inseamna sa contribui la fericirea omenirii.

EUGEN A. PORA

zoolog, ecofiziolog si oceanograf roman

ALTE ATRACTII TURISTICE

Mănăstirea Gornea

Cetatea Severinului

Muzeul Satului Gornea

Stanca Baba Kaja

© Copyright 2009-2017. ATACD. Toate drepturile rezervate.
Servicii de marketing online oferite de Visuda Marketing.