PROGRAME TURISTICE

ALEGE SEJURUL CARE TI SE POTRIVESTE

„Fiecare zi petrecută în Clisura Dunării reprezintă o nouă experienta în natură!”

O ZI DE AVENTURA IN CLISURA DUNARII

Va invitam sa petreceti o zi de activitate intensa,intr-un cadru natural de un farmec aparte,care-ti incanta privirea si-ti bucura sufletul. Programul cuprinde :
1. Plimbare cu barca in rezervatia naturala Cazanele Mari si Cazanele Mici, cu vizionarea principalelor obiective turistice : chipul sculptat in stanca al regelui dac Decebal,Manastirea Mraconia,grota Veterani……
2. Se intra cu barca in gura pesterii Ponicova, unde se coboara si vizitam principalele galerii ale pesterii, apoi iesim prin calea de acces de pe uscat…..
3. …si facem o drumetie pana la cascada de pe raul Ponicova, de unde dupa o sedinta de hidromasaj, luam cu „asalt”…..
4. …traseul pe Ciucaru Mare, cu numeroase si spectaculoase puncte de belvedere asupra Cazanelor Dunarii.

CUM SA PETRECI UN WEEKEND LA CAZANELE DUNARII

Vineri – ziua 1

In drum spre zona turistica Cazanele Dunarii, pentru turistii care ajung mai devreme in zona, facem urmatoarele sugestii :
– Vizitarea Punctului Muzeistic de la barajul Portile de Fier,deschis pana la ora 15 si 30 min;
– Centrul de Vizitare al Parcului Natural Portile de Fier din Orsova
– Vizita la Manastirea Vodita, Manastirea Sf.Ana din Orsova, sau Catedrala Romano-Catolica.
Sosire la locatia de cazare rezervata.

Sambata – ziua 2

– Plimbare cu barca pe Dunare in Cazanele Mari si Cazanele Mici, cu vizitarea principalelor obiective turistice : chipul sculptat in stanca al regelui Decebal – Tabula Traiana – Manastirea Mraconia – Grota Veterani – intrare in gura Pesterii Ponicova, cca. doua ore;
– Drumetie pe traseul Ciucaru Mare – cu numeroase puncte de belvedere asupra Cazanelor Dunarii si Golful Dubova, cca. doua ore si 30 min.;
– Va recomandam sa incheiati ziua cu un program deosebit in Club La Vella, Aventura Park sau SPA Clisura Dunării.

Duminica – ziua 3

– Ne luăm la revedere de la turiști!

Trei zile în Clisura Dunării

Sosirea turiștilor la locația de cazare

Ziua 1 de program:
* Drumeție pe Ciucaru Mare cu numeroase puncte de belvedere asupra Cazanelor Mari și o spectaculoasă panoramă asupra Golfului Dubova și Cazanelor Mici. Durată traseu 3 ore.
Deplasarea cu auto proprie de la locația de cazare până la intrarea în traseu.
* Plimbare cu barca în Cazanele Dunării cu vizitarea obiectivelor turistice : chipul sculptat în stâncă al regelui dac Decebal, Mănăstirea Mraconia, Grota Veterani, Peștera Ponicova și Tabula Traiana. Durată traseu max. 2 ore.

Ziua 2 :
* Traseul cascadelor și morilor de apă din Clisura Dunării- programul turistic cuprinde:
– traversarea Dunării cu barca pe Ostrovul Moldova Veche și drumeție pe Ostrov în căutarea cailor sălbatici și Movila lui Attila. Vizionarea obiectivelor turistice de pe traseu: stânca Baba Kaia, Cetatea Golubac, Peștera Gaura cu Muscă.
– vizitarea celor mai spectaculoase cascade din Clisura Dunării;
– vizitarea morilor de apă de pe Valea Sichevita, cu o vechime de peste 100 ani. Masă câmpeneasca la fermă;
– se fac opriri la obiectivele de pe traseu- ruinele Cetăților TriKule, Drencovo și Ladislau. Durată traseu cca 10 ore. Deplasare cu auto proprie de la locația de cazare pe toată Clisura Dunării, cca 100 km.

Ziua 3 :
* Program de relaxare pe terasă și la piscină înainte de a porni la drum spre casă, sau spre o altă destinație turistică.

Ne luăm rămas bun de la turiștii noștri!

Cinci zile relaxare și aventură în Clisura Dunării

VEZI PROGRAMUL TURISTIC DE 3 ZILE la care adăugăm alte două zile de program:

Ziua 4 :
* Drumeție pe traseul turistic Ciucaru Mic cu numeroase puncte de belvedere asupra Cazanelor Mici și o spectaculoasă panoramă asupra Golfului Dubova și Cazanelor Mari.
Durată traseu max. 3 ore. Deplasare cu auto proprie până la intrarea în traseu.
* Incursiune în Peștera de la Gura Ponicovei, cea mai mare și spectaculoasă peșteră din Clisura Dunării. Durată traseu cca 2 ore. Necesită lanterne și echipament adecvat.
Deplasare cu auto proprie până la întrarea în traseu.
Ziua 5 :
* Să cunoaștem comunitățile etnice din Clisura Dunării. În vizită la comunitatea de etnici sârbi din Svinita, unde putem degusta smochine, dulceață și țuică din smochine . Vizita la Eibenthal pentru a cunoaște comunitatea de etnici cehi, unde putem servi preparate culinare specifice. Deplasare cu auto proprie cca 50 – 60 km.

O săptămână de vis în mirifica Clisura

Vezi programul de cinci zile, la care adăugăm:

Ziua 6 :
* Drumeție pe traseul turistic Ciucaru Mare 2 și Cascadele de pe Valea Ponicovei și Plavisevitei. Traseu ușor. Durată cca 4 ore. Deplasare cu auto proprie până la intrare în traseu.
Ziua 7 :
* Excursie pe traseul: Cazanele Dunării- Orșova-Drobeta Turnu Severin si retur, cu vizitarea următoarelor obiective turistice: Catedrala romano-catolica, Mănăstirea Sfânta Ana, Punctul muzeistic de la Porțile de Fier, Cetatea Severinului, Mănăstirea Vodita. Durată cca 6 ore. Deplasare cu auto proprie cca. 50- 75 km.

Sejur de 10 zile în Clisura Dunării și Banatul montan

Vezi programul de 7 zile la care adăugăm :

Ziua 8 :
* Vizitarea stațiunii balneare Băile Herculane și traseu turistic pe Valea Cernei.
Traseu de o zi. Deplasare cu auto proprie cca 70 km.
Ziua 9:
* Traseu turistic din Parcul Național Cheile Nerei Beusnita. Traseu de o zi. Traseu de dificultate medie. Deplasare cu auto proprie cca 150 km.
Ziua 10 :
* Drumeție montana pe traseul necul vulcanic Trascovat. Cel mai înalt masiv muntos din Clisura Dunării, 755 m altitudine, cu o spectaculoasă panoramă asupra Cazanelor Dunării Durată traseu cca 8 ore. Traseu de dificultate medie. Deplasare cu auto proprie până la intrare în traseu cca 50 km.

…… Iar dacă veți fi inspirați și veți rezerva un sejur de 12 zile în această fermecătoare zonă turistică din sudul Banatului Montan, vă propunem să vizităm și Clisura sârbeasca, pentru a lua contact cu gastronomia și cultura prietenilor de peste Dunăre.

Putem organiza programe turistice personalizate, in funcție de perioada de timp pe care doriți să o petreceți în Clisura Dunării.
Informații suplimentare, înscrieri și tururi ghidate, telefon 0743 100 853 sau mesaj pe formularul de contact.

© Copyright 2009-2017. ATACD. Toate drepturile rezervate.
Servicii de marketing online oferite de Visuda Marketing.