All for Joomla All for Webmasters

PROGRAME

CE ACTIVITATI AM INTREPRINS...

In cadrul Programului „Impreuna pentru natura”, program initiat in anul 2009 de catre Asociatia Turism si Agrement Cazanele Dunarii in parteneriat cu Administratia Parcului Natural Portile de Fier, s-a desfasurat in perioada 28-30 iunie o „Tabara de ecologizare si refacere marcaje pe traseele turistice” cu participarea tinerilor voluntari de la clubul de ecologie si turism „Clubul Ecotur” Bucuresti.
S-au desfasurat urmatoarele activitati:
– 28 iunie – ecologizare zona turistica Golful Dubova-Manastirea Mraconia-Statuia regelui Decebal;
– 29 iunie – refacerea marcajelor turistice de pe Ciucarul Mare;
– 30 iunie – ecologizare zona turistica Valea Ponicovei- Pestera de la Gura Ponicovei-Grota Veterani.
– Cu aceasta ocazie multumim tinerilor voluntari, condusi de Alina Madalina Rosu, ptr.daruirea, spiritul de echipa si disciplina de care au dat dovada, precum si pentru preocuparea acestor tineri inimosi pentru un mediu curat si sanatos, apropierea lor de natura. Va asteptam cu drag si la alte actiuni.

MASURATUL OILOR

In cadrul programului ” DATINI si OBICEIURI TRADITIONALE ale COMUNITATILOR din CLISURA DUNARII ” , pe data de 1 Mai are loc in localitatea Dubova , sarbatoarea pastorala ” MASURATUL OILOR „, un obicei pastrat din mosi-stramosi.
Cu aceasta ocazie , propietarii de oi din localitate „asociati ” pentru formarea stanei , masoara laptele obtinut de la oile fiecarui propietar , dupa care se calculeaza cantitatea de branza cuvenita fiecaruia , propietarul cu oile cele mai productive fiind declarat baciul anului . Pentru ca oile sa dea cat mai mult lapte la masurat , detinatorii de oi , cu o zi inainte , isi pasuneaza singuri oile cu multa atentie . La masurat gospodarii se folosesc de „oca” si „barc”.
Dupa terminarea masuratului , se intinde o masa campeneasca cu bucate alese pregatite de gospodine si „stropite din belsug” cu rachiu si vin , la care participa detinatorii de oi , rudele si prietenii acestora . Se discuta , se spun glume , insotite de muzica si multa voie buna.
Cu aceasta ocazie invitam turistii sa petreaca minivacanta de 1 Mai in zona turistica a Cazanelor Dunarii , pentru a urmarii pe viu intregul ceremonial de desfasurare a acestei sarbatori pastorale stravechi.

Programul ” Impreuna pentru natura ” un proiect initiat in anul 2009 de catre Asociatia Turism si Agrement Cazanele Dunarii in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Mehedinti si Administratia Parcului Natural Portile de Fier, isi propune sa dezvolte un program complex, de constientizare si educatie ecologica a turistilor in zona Clisurii Dunarii , care va cuprinde:
1. Difuzarea de materiale de promovare – avand drept tinta schimbarea comportamentului turistului fata de natura;
2. Organizarea unor tabere de ecologizare a zonei si refacerea marcajelor pe traseele turistice;
3. Determinarea autoritatilor publice locale – Primarii – pentru amplasarea unor tomberoane pentru colectarea gunoiului, in zonele de acces a traseelor turistice si locurilor de campare.
In acest an prima actiune de acest fel v-a avea loc in data de 1 MAI , cand „ECHIPE VERZI „, vor distribui turistilor din zona Cazanelor Dunarii , GHIDUL ECO-TURISTULUI ” SA PROTEJAM NATURA , care cuprinde instructiuni pentru vacantele la munte, in mediul rural.

© Copyright 2009-2017. ATACD. Toate drepturile rezervate.
Servicii de marketing online oferite de Visuda Marketing.