Daca esti pasionat de drumetii iti recomandam sa alegi unul din traseele turistice din zona Cazanele Dunarii. Astfel te vei putea relaxa in timp ce vizitezi aria protejata Cazanele Mari si Cazanele Mici.
Daca esti pasionat de drumetii iti recomandam sa alegi unul din traseele turistice din zona Cazanele Dunarii. Astfel te vei putea relaxa in timp ce vizitezi aria protejata Cazanele Mari si Cazanele Mici.
Acces direct din DN 57, din centrul localităţii Dubova, la cca. 100 m de sediul Primăriei Dubova pe sensul de mers spre localitatea Sviniţa. ;lungime traseu aprox. 5 km, timp mediu de parcurs cca. 21/2 ore.
Este marcat cu un triunghi echilateral galben pe fond alb, pe arborii din imediata apropiere a potecii .Pe parcursul traseului intalnim mai multe puncte de belvedere care iti incanta ochiul si-ti bucura sufletul precum și o spectaculoasă panoramă asupra Golfului Dubova și Cazanelor Mici, acestea fiind locurile de unde poţi admira Cazanele Mari şi Veliki Strbac, de pe partea sârbeasca a Dunării.
Acces de pe drumul naţional DN57, la ieşire din localitatea Dubova spre Moldova Noua , aproximativ 2 km distanţă de la primăria Dubova, prin locul numit de localnici “poiana popii”. Lungimea traseului aproximativ 1,6 km, timp mediu de parcurs cca 1ora , maxim 2 ore ambele variante. Este marcat cu un triunghi echilateral albastru cu margine albă ,pe arbori şi pe pietre din imediata apropiere a potecii. Traseul ecoturistic urmează poteci de munte, care parcurg păduri de stejar, de fag şi pajişti. Punctele de belvedere, nu puţine la număr, sunt locurile de unde poţi admira Cazanele Mari şi Veliki Strbac, de pe partea sârbeasca a Dunării. După 10-15 minute, traseul ecoturistic se bifurcă, o potecă şerpuind spre platoul Cazanelor Mari, iar o altă potecă te duce direct la nivelul Dunării.
Acces de pe drumul naţional DN57,la intrarea în golful Dubova dinspre Orsova, pe partea dreapta, in imediata apropiere a parcarii auto;lungimea traseului aproximativ 5 km, timp mediu de parcurs cca 3 ore. Este marcat cu un triunghi echilateral roşu cu margine albă, pe arbori şi pe pietre din imediata apropiere a potecii . Traseul ecoturistic urmează poteci de munte . Punctele de belvedere, nu puţine la număr, sunt locurile de unde poţi admira Cazanele Mici şi Mali Strbac, de pe partea sârbeasca a Dunării.
Traseele au un grad mediu de dificultate. Efort fizic moderat care nu necesita pregatire fizica speciala. Echipament necesar : imbracaminte lejera, usoara, ( de preferat pantalon lung, pentru ca se strabat palcuri de arbusti ), palarie sau sapca pentru soare si incaltaminte adecvata pentru munte ( talpa cu mare aderenta ), bidon cu apa.
Pestera de la Gura Ponicovei este cea mai spectaculoasa si mai mare pestera din Clisura Dunarii – galeriile sale insumand 1660 m. Accesul in pestera se face de pe uscat, din DN57 la cca. 1 km de Primaria Dubova spre Moldova Noua, pe valea Ponicovei , parcurgand un chei de cca.500 m pana la gura pesterii, unde se coboara pana la nivelul galeriei active. Galeriile pesterii sunt dispuse pe mai multe nivele, cele inferioare fiind active. Dintre galeriile fosile cea mai spectaculoasa este galeria Concretionara cu Sala Coloanelor. Timpul mediu de vizitare a pesterii este de cca. doua ore, prezinta un grad mediu de dificultate, nu necesita efort fizic deosebit, este nevoie de lanterna ( o sursa de lumina la 2-3 pers. ), nu este amenajata.
Acces de pe DN57, la 6 km de localitatea Svinita , in dreptul popasului Stariste. Lungimea traseului cca.10 km , timp mediu de parcurs : aprox. 8 ore. Este marcat cu un triunghi echilateral rosu pe fond alb. Obiectivul de referinta al traseului il constitue nekul vulcanic Trescovat.
Traseul serpuieste prin paduri de cer, garnita, fag, iar pajistile cu iarba iti incanta privirile prin coloritul viu si te invita sa poposesti in aceste locuri de basm. Muntele Trescovat este impresionant datorita rocilor vulcanice , palcurilor de pin negru de Banat si a enclavelor de sibliacuri ( liliac , carpinita , mojdrean , scumpie ). De aici , privelistea se deschide spre vest pana la Ravensca , un sat de cehi ,iar in aval , pe malul drept al Dunarii , se vede Greabenul sarbesc.
Tinand cont de gradul de dificultate mai ridicat este indicat a fi insotiti de un ghid local .
© Copyright 2009-2017. ATACD. Toate drepturile rezervate.
Servicii de marketing online oferite de Visuda Marketing.